İçeriğe geç

Wikipedia Tarafsız Mı

Wikipedia’daki bilgiler doğru mu?

Wikipedia güvenilir bir referans değildir. Hiç kimse Wikipedia’ya referans kaynağı olarak güvenmemelidir. Bunun nedeni Wikipedia’daki bilgilerin tamamen güvenilmez olmasıdır. Wikipedia’da beğenebileceğiniz veya beğenmeyebileceğiniz, hemfikir olabileceğiniz veya hemfikir olmayabileceğiniz çok fazla içerik vardır.

Wikipedia taraflı mı?

Tüm Vikipedi politikalarının ve kurallarının temeli sayılabilecek Vikipedi’nin beş temel taşına göre: Vikipedi tarafsız bir bakış açısını temsil eder.

Wikipedia güvenilir bir kaynak mı?

Vikipedi maddeleri de üçüncü el kaynaklardır ve güvenilir değildir, çünkü anonim olarak yazılırlar ve Vikipedi’de sistematik bir gerçeklik kontrol mekanizması yoktur.

Wikipedia’daki bilgileri kim yazıyor?

Bu sayfa doğrudan konuya giriyor: Ansiklopediye herkes katkıda bulunabilir, siz de dahil. Diğer ansiklopedilerin aksine, Wikipedia’nın gönüllü yazarlarının belirli bir konuda uzman olmaları gerekmez (bazıları gerçekten uzman olsa da).

Wikipedia resmi mi?

Wikipedia (İngilizce: Wikipedia), kullanıcılarının birçok dilde ortak çalışmasıyla oluşturulmuş, özgür, bağımsız, ücretsiz, reklamsız ve kâr amacı gütmeyen bir İnternet ansiklopedisidir.

Wikipedia yasak mı?

Türkçe Vikipedi, 2017’deki ablukaya yanıt olarak sitenin ana logosunun üzerine siyah bant yerleştirerek karara itiraz etti. 29 Nisan 2017’de Türkiye’de Vikipedi’nin tüm dil sürümlerine erişim engellendi. Bu engelin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından alınan bir idari önlem olduğu açıklandı.

Wikipedia kime aittir?

Wikipedia, Jimmy Wales ve Larry Sanger tarafından Nupedia projesini desteklemek için 15 Ocak 2001’de başlatılan bir projeydi. Nupedia daha önce deneyimli editörler tarafından yazılmış özgür bir ansiklopediydi.

Tarafsız yaklaşım nedir?

Tarafsızlık genellikle taraf tutmama, tarafsız kalma ve belirli bir zaman ve mekanda sabitlenmiş tutumlar ve düşünceler arasında seçim yapmama durumudur. Günlük dilde kararsızlık, çekimserlik, eylemsizlik ve tepkisizlik gibi kelimelerin yerine de kullanılır.

Siyasette tarafsız olmak ne demek?

Apolitiklik, insanların tüm siyasi bağlılıklara karşı tarafsız göründüğü durumdur. Collins Sözlüğü apolitikliği “politik olarak tarafsız, siyasi görüş, içerik veya önyargı olmaksızın” olarak tanımlar.

En güvenilir bilgi kaynağı nedir?

Akademik ve hakemli yayınlar genellikle en güvenilir kaynaklardır. Diğer güvenilir kaynaklar arasında üniversite ders kitapları, saygın yayıncıların kitapları, dergiler, gazeteler ve ana akım gazeteler yer alır.

Wikipedia akademik midir?

HAYIR. Vikipedi akademik bir kaynak olarak kabul edilmez. 17 Temmuz 2021Hayır. Vikipedi akademik bir kaynak olarak kabul edilmez.

Wikipedia kaynak olarak kullanılır mı?

Kaynak olarak Vikipedi kullanılabilir ancak akademik camiada bu önerilmez.

Wikipedia çöktü mü?

Karar 15 Ocak 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Ankara 1. Ceza Mahkemesi’nin erişim yasağının kaldırılması yönündeki kararıyla Wikipedia, Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından 15 Ocak 2020 tarihinde erişime açıldı. Wikipedia’ya toplam 991 gün (2 yıl 8 ay 17 gün) erişim engeli uygulandı.

Wikipedia hangi ülkeye ait?

Toplam 1.613.653 kullanıcı kayıtlı. 26 Eylül 2024, 18.

Türkiye kaç bin yıllık bir devlet?

Türkiye Cumhuriyeti, iki bin yıllık tarihi olan köklü ve kadim bir devlettir. Yaşadığımız tüm süreçleri hiçbir komplekse kapılmadan, onurla ve olgunlukla yürütüyoruz ve süregelen provokasyonlara asla aldırış etmiyoruz.

Wikipedia açık mı?

Sulh Ceza Hakimliği’nin erişim yasağının kaldırılması yönündeki kararıyla birlikte Vikipedi, 15 Ocak 2020 tarihinde Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından fiilen erişime açıldı.

Wikipedia hangi ülkeye ait?

Toplam 1.613.653 kullanıcı kayıtlı. 26 Eylül 2024, 18.

Wikipedia’nın sahibi kim?

Wikimedia Foundation, Inc. Wikimedia, ABD’nin Florida eyaletindeki yasalara göre düzenlenmiş kar amacı gütmeyen bir vakıftır. Kuruluşu ilk olarak 20 Haziran 2003’te Wikipedia kurucusu Jimmy Wales tarafından duyuruldu. Ocak 2004’te Jimmy Wales, Tim Shell ve Michael Davis’i vakfın mütevellileri olarak atadı.

Wikipedia Türkçe kaçıncı sırada?

Ethnologue’a göre Türkçe, dünyada en çok konuşulan diller arasında 18. sırada yer alıyor ve yaklaşık 90 milyon kişi konuşuyor.

Tavsiyeli Bağlantılar: Karşıt Tepki Ne Demek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kondom Kullanmayan Escort