Mercimek çorbasının katılaşmaması için ne yapmalı?
İsterseniz çorbanızdan 1 kepçe ayırıp nişasta ekleyip hızlıca çırparak çorbanıza ekleyebilirsiniz. Topaklanmamasına dikkat edin. İsterseniz çorbanızın kıvamını baharatlayarak koyulaştırabilirsiniz. Çeşmi Nigar Çorbası’na da yapabilirsiniz: Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi!
Mercimek çorbası neden koyu olur?
Mercimek çorbası, ana malzemesi mercimek olan bir çorbadır; vejetaryen olabilir veya et içerebilir ve kabuklu veya kabuksuz kahverengi, kırmızı, sarı, yeşil veya siyah mercimek kullanır. Kabuklu sarı ve kırmızı mercimekler pişirildiğinde parçalanır ve koyu bir çorba üretir.
Mercimek çorbası durdukça koyulaşır mı?
👉Mercimek çorbası bekletildiğinde koyulaşan bir çorbadır. Böyle bir durumla karşılaşırsanız yarım su bardağı veya yarım su bardağı sıcak su ekleyip bir süre pişirin.
Mercimek çorbası koyu olması için ne yapmalı?
Mercimek çorbanız çok koyuysa, sıcak su ekleyebilirsiniz. Çorbanız çok cıvıksa, önce biraz un alın ve kıvamını koyulaştırmak için tereyağında kavurun. Mercimek çorbanızdan biraz alın ve kavrulmuş una ekleyin. Kavrulmuş unu tekrar ekleyerek çorbanın kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Mercimek çorbasının püf noktası nedir?
* Çorba yapmak için et veya tavuk suyu kullanılmalıdır. Marketlerde satılan et suları yerine ev yapımı tavuk veya et suyu tercih edilmelidir. Çorba yüksek veya orta ateşte pişirilmemelidir. Çorbanın lezzetli olması için kısık ateşte pişirilmesi gerekir.
Mercimek çorbasına sıcak su mu konur soğuk su mu?
Mercimekleri bol suyla iyice yıkayın ve sebzelerin üzerine dökün. Bu arada istediğiniz miktarda tuz ve karabiber ekleyin. Birkaç kez karıştırın ve son olarak 6 bardak sıcak su ekleyin.
Mercimek çorbası sarı olması için ne yapmalıyım?
Çok fazla zerdeçal kullanmayın ki tadı kötü olmasın ve asıl püf noktası bu baharatın sarı mercimek olsa bile o rengi vermemesidir, rengi zerdeçal baharatı verir ve su yeterli gelmezse sıcak su ekleyebilirsiniz.
Katı olan mercimek çorbası nasıl düzeltilir?
Patatesler pişirildiğinde çorbayı koyulaştırır. Patateslerdeki nişasta çorbayı koyulaştırmaya yardımcı olur. Ne kadar sulu olduğuna bağlı olarak 1 veya 2 patates kullanmak yeterlidir.
1 su bardağı mercimek kaç bardak su eder?
1 kavanoz yıkanmış mercimek. 6 su bardağı sıcak su ve tuzla yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı yağı eritin.
Mercimek çorbası bekledikçe koyulaşır mı?
Çorbanın kıvamını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Mercimek türüne göre değişse de bu tarif biraz koyu olabilir. Sıcak su ekleyerek kıvamını kendinize göre ayarlayın. Beklerken çorbanızın koyulaşacağını unutmayın.
Duru olan mercimek çorbası nasıl katılaşır?
Durmak en iyisidir. Patates ekleyin. Çorbaları çok fazla suyla koyulaştırmanın en kesin yollarından biri, … 3. Yoğurt veya süt ekleyin. Bir sonraki yöntem sadece çorbayı kurtarmakla kalmaz, aynı zamanda daha lezzetli hale getirir!… Çeşitli tahıllar ekleyin. … 5. Un veya ekmek ekleyin.
Çorba durdukça koyulaşır mı?
✏ Bu çorbayı mükemmel kıvamda verdim ve tam kıvamında. Ama yine de bu bilgiyi paylaşmak istiyorum. Mercimek ve ezogelin çorbası bekletilince koyulaştığı için koyulaştığında kaynar su ekleyip bir süre pişirebilirsiniz. Çorba bir gün bekletilirse soğukken su eklemeyin.
Mercimek çorbasının kararmaması için ne yapılır?
Eğer koyu bir çorba istemiyorsanız ve çorbanız yanlışlıkla koyulaştıysa, çorbaya ideal kıvamı vermek için biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
Mercimek çorbası rengi neden kararır?
Çok fazla karabiber eklerseniz çorbanın rengi koyulaşır ve istenilen sarı renk tonu ortaya çıkmaz. Patates çorbaya istenilen sarı rengi veren ana etkendir. İsterseniz sosunuza domates salçası ekleyebilirsiniz.
Mercimek çorbasına neden un konur?
Un, restoran tarzı mercimek çorbalarına lezzetli dokusunu verir! Unu bir çırpma teli kullanarak tereyağında iyice kızartırsınız. Burada da çırpma teli önemli bir ayrıntıdır, çünkü unun içinde topak kalmamasını sağlamanın tek yoludur.
Çorbanın koyulaşması için ne yapılır?
Çorbayı unla koyulaştırmak için, küçük bir porsiyon alın ve un tamamen eriyene kadar karıştırın. Un çorbaya emildikten sonra, unu ve unu çorbanın geri kalanıyla karıştırın ve çorbanız daha koyu olacak! Çorba hala çok suluysa, istediğiniz kıvama gelene kadar işlemi tekrarlayın. Çorbayı unla koyulaştırmak için, küçük bir porsiyon alın ve un tamamen eriyene kadar karıştırın. Un çorbaya emildikten sonra, unu ve unu çorbanın geri kalanıyla karıştırın ve çorbanız daha koyu olacak! Çorba hala çok suluysa, istediğiniz kıvama gelene kadar işlemi tekrarlayın.
Mercimek nasıl yumuşatılır?
Yeşil mercimekleri pişirmeden önce temizleyip suda yıkamanızı öneririz. Kullanmak istediğiniz mercimekleri bir gece önceden iki parmak kadar tuzlu suya koyup dinlendirin. Ertesi gün suyunu döküp temiz suyla yemeğinizi pişirebilirsiniz.
Çorba sulu olduysa ne yapılır?
Durmak en iyisidir. Patates ekleyin. Çorbaları çok fazla suyla koyulaştırmanın en kesin yollarından biri, … 3. Yoğurt veya süt ekleyin. Bir sonraki yöntem sadece çorbayı kurtarmakla kalmaz, aynı zamanda daha lezzetli hale getirir!… Çeşitli tahıllar ekleyin. … 5. Un veya ekmek ekleyin.
Çorba neden katı olur?
PATATES, PİRİNÇ VEYA MAKARNA KULLANIN. Ayrıca patates, pirinç, makarna ve nohut gibi malzemeler de çorbaların kıvamını koyulaştırmada oldukça etkilidir. Pirinci pişirerek, patatesleri haşlayarak veya fırınlayarak veya hatta bayat ekmeği çorbanıza ekleyerek kullanabilirsiniz.